Kårläger Ronja-22

Hela Örby scoutkår samlas till gemensamt scoutläger under Kristi himmelfärdshelgen, torsdag 26 – lördag 28 maj, och det är redan nu dags att anmäla sig till en spännande helg bland grådvärgar, vildvittror och rumpnissar.

Logotyp Ronja-22Alla kårens scouter, från de yngsta till de äldsta, är välkomna till en helg med lek och allvar i Ronja Rövardotters anda. Vi kommer att hålla till på Lovön, några kilometer från Drottningholm där det sägs vara tjyvtjockt med rövarband och oknytt. Vi kommer att umgås över åldersgränserna, lära av varandra, öva på att ta ansvar för sig själv och andra, delvis laga vår egen mat och samlas på mälarstranden runt lägerbålet på kvällen.

Våra yngsta spårarscouter (onsdagsgruppen) kommer att delta torsdag-fredag, alla andra scouter kommer vara på lägret 26-28 maj. Alla kommer att sova i tält eller vindskydd.

När

Torsdag 26 maj, samling vid Koviken 10.00. Varje avdelning samordnar transport för sina scouter och vi kommer behöva föräldrar som kör både dit och hem.

Onsdagsspårarna blir hämtade av föräldrar på Lovön kl 17.00 fredagen den 27 maj.

Torsdagsspårarna lämnar Lovön kl 13.00 lördagen den 28 maj.

Utmanarna har egen hemfärd på söndag den 29:e maj.

Upptäckare och äventyrare lämnar Lovön kl 16.00 lördagen den 28 maj.

Anmälan

Sista anmälningsdag: söndag 24 april

Anmälan görs i formulär som ni når på: https://forms.gle/umJfDkMfAUryVUfz8

Lägeravgift

  • Upptäckare, äventyrare, utmanare och spårare torsdagsspårare betalar 450 kronor
  • Onsdagsspårare som bara är med torsdag och fredag betalar 300 kronor
  • Föräldrar som hjälper till på lägret betalar inget.

För familjer med många scouter eller som av andra anledningar tycker att det blir svettigt att klara lägeravgift och andra lägerinköp finns hjälp att få från kåren. Det går att låna utrustning och avgiften kan sänkas vid behov. Alla scouter ska kunna följa med, det är viktigt för oss. Hör av dig till dag.json@gmail.com, vi lovar att vara diskreta.

Vart ska vi?

Vår lägerplats heter Koviken (www.koviken.se) och ligger Lovöns norra strand. Man kan köra nästan hela vägen fram med bil. Fritidsgården Koviken, Koviksvägen, Drottningholm

Hjälp oss

Vi behöver hjälp av föräldrar som kan köra, packa, diska mm, anmäl vad ni kan hjälpa till med före, under eller efter lägret i anmälningsformuläret. Alla föräldrar som har ett garage eller trädgård kommer behöva vara beredda på att torka tält när vi kommer hem. Utan föräldrahjälp kan inte lägret genomföras.

Vill du som förälder följa med på lägret går det bra. Du kommer då att arbeta i köket eller på annat sätt. Precis som ledarna kommer du att vara där till för samtliga scouter och kan inte ge ditt eget barn någon specialbehandling. Föräldrar som följer med skickar in en egen anmälan via samma länk som scouterna.

Tips

Redan nu kan ni leta reda på en sovsäck som håller lagom värme och ett lämpligt liggunderlag. Är stövlarna täta och klarar regnstället några ruskiga dygn utan att läcka? Även om vi hoppas på sol måste ni planera för storm. Provpacka ryggsäcken. Är det dags att skaffa ett par nya friluftsbyxor som inte suger upp vatten? Passar förra årets sandaler?

Frågor

Kontakta dina ledare

Datum
26 maj 2022 - 28 maj 2022
Hela dagen

Plats
Koviken

Karta Otillgänglig


Scoutkårens epost: info@orbyscoutkar.se
Besöksadress: Kärnbovägen 6, 125 40 Älvsjö