Text på gul bakgrund med djungel-blad: "Var redo för sommarens äventyr: 2-7 augusti 2021

I Robinsons fotspår – sommarläger med hela scoutkåren

Hela Örby scoutkår, från de yngsta till de äldsta, har ett läger att se fram emot i början av augusti. 

Lägret heter “Robinsons fotspår” och precis som Robinson Crusoe ska vi anpassa oss till ett äventyrligt och primitivt öliv. Förhoppningsvis slipper vi skeppsbrott och kannibaler, men kan likt Robinson träffa en ny vän och klara utmaningar i skogen, på stranden och på vattnet.

Praktiskt

Om du saknar praktisk information om lägret, hör av dig enligt kontaktuppgifter nedan. Allt är inte klart än, men ju mer frågor vi får desto enklare är det att veta vad ni vill veta!

När

För att lägret ska bli lagom långt kommer avdelningarna delta under olika många dagar

  • Spårare och upptäckare (som träffas på måndagar, tisdagar och torsdagar) deltar 5-7 augusti
  • Upptäckare (som träffas på onsdagar), äventyrare (torsdag), utmanare (söndag) och roverscouter, deltar 2-7 augusti

Var

Vässarö är scouternas lägerö i Stockholms norra skärgård. Vi åker gemensamt med buss och båt. För att bekanta sig med platsen gå in på vassaro.se

Vem

Alla barn och ungdomar ska kunna vara med utifrån sina individuella behov. Finns det inte starka skäl ser vi helst att man är med under hela lägerperioden. Vill man som förälder vara med som ledare under lägret går det bra och man är då varmt välkommen att hugga i där det behövs.

Hur

Vi kommer att bo på en äng i tält utan hus eller rinnande vatten. All mat kommer lagas av scouterna i ett kök som vi bygger upp. Tvätta oss gör vi i havet och varje scout måste ha med sig och bära det man behöver under lägerdagarna.

Här kan du läsa mer om lägret och hur du kan förbereda dig

Vad ska vi göra

Varje dag är ett nytt äventyr med programpass. Vi kommer kunna segla, paddla och genomföra olika scoutiga övningar i skogen och vattnet. På kvällarna samlas vi runt elden i väntan på John Blund.

Deltagaravgift

Deltagaravgiften är 800 kronor för spårare, 950 kronor för måndagsupptäckare och 1400 kronor för alla scouter som är med under hela lägerperioden. Om deltagaravgiften gör det svårt för en scout att delta på lägret kan kåren hjälpa till och anpassa avgiften.

Betala så här

Anmälan

Anmälan är öppen fram till den sista maj. Vi vill dock gärna att ni anmäler er så fort ni kan.

Klicka här för att komma till anmälningsformuläret

Packa rätt

Redan nu kan du förbereda dig genom att skaffa och se över utrustning. Kom ihåg att märka allt med namn. Kanske ska du provpacka så att du får plats med allt?

Packlista att pricka av

Frågor

Vänd dig till din ledare, eller till (epost här)

 

Datum
02 aug 2021 - 07 aug 2021
Hela dagen

Plats
Vässarö

Karta Otillgänglig


Scoutkårens epost: info@orbyscoutkar.se
Besöksadress: Kärnbovägen 6, 125 40 Älvsjö