Kungligt kårläger 2019

Hela Örby scoutkår samlas till gemensamt scoutläger under Kristi himmelfärdshelgen, torsdag 30 maj till söndag 2 juni, och det är redan nu dags att anmäla sig till en kunglig helg i skogen.

Alla kårens scouter, från de yngsta till de äldsta, är välkomna till en helg med lek och allvar på Kungens bakgård. Vi kommer att umgås över åldersgränserna, lära av varandra, öva på att ta ansvar för sig själv och andra, delvis laga vår egen mat och samlas på mälarstranden runt lägerbålet på kvällen. Våra yngsta spårarscouter kommer att sova inomhus på golvet och deltar lördag-söndag,, men alla andra kommer att sova helt eller delvis i tält eller vindskydd.

När:

30 maj – 2 juni, avfärd från scoutlokalen i Örby 09:00 på torsdagen. Spårarscouterna deltar 1-2 juni. Alla scouter lämnar Lovön 11:30 på söndagen och blir hämtade av föräldrar vid vattenverket på Lovön.

Anmälan

Sista anmälningsdag: 30 april
Anmäl er via anmälningsformuläret, alla deltagare och alla medföljande föräldrar behöver anmälas separat.

Avgift på 600 kronor (300 kronor för Spårare) swishas i samband med anmälan till 1234 831 087. Skriv scoutens namn och “Läger” i informationsfältet.

För familjer med många scouter eller som av andra anledningar tycker att det blir svettigt att klara lägeravgift och andra lägerinköp finns hjälp att få från kåren. Det går att låna utrustning och avgiften kan sänkas vid behov. Alla scouter ska kunna följa med, det är viktigt för oss. Hör av dig till ingrid.greiby@kfum.se, vi lovar att vara diskreta.

Vart ska vi?

Lovöns västra strand, ca 1,5 kilometer norr om Lovö vattenverk inom Lovö Naturreservat.
Scouterna kommer behöva vandra med sin packning längs vägen eller genom skogen till stugan och bär då själv sin egen packning.
Adress: Strömdalsvägen 115, 178 93 Drottningholm

Hjälp oss

Vi behöver hjälp av föräldrar som kan köra, packa, diska mm, anmäl vad ni kan hjälpa till med före, under eller efter lägret i anmälningsformuläret. Utan föräldrahjälp kan inte lägret genomföras.

Tips

Redan nu kan ni leta reda på en ryggsäck som passar barnet, en sovsäck som håller lagom värme och ett lämpligt liggunderlag. Är stövlarna täta och klarar regnstället några ruskiga dygn utan att läcka? Även om vi hoppas på sol måste ni planera för storm. Provpacka ryggsäcken. Får allt plats? Orkar scouten bära? Sitter ryggsäcken bra på ryggen. Är det dags att skaffa ett par nya friluftsbyxor som inte suger upp vatten?

Datum
30 maj 2019 - 02 jun 2019
Hela dagen

Plats
K2

Laddar Karta...


Scoutkårens epost: info@orbyscoutkar.se
Besöksadress: Kärnbovägen 6, 125 40 Älvsjö