Äventyrarna har distans-scouting resten av terminen

Som ni säkert vet har coronaläget i Stockholm förvärrats under de senaste månaderna, och från flera håll kommer allt striktare regler och rekommendationer. Vi har följt läget under hela terminen och kontinuerligt försökt anpassa verksamheten för att den ska vara både säker och givande och inte alltför underlig. Med de senaste reglerna – och rekommendationen från regeringen att även vi som inte formellt omfattas av dem ska följa dem – är det dags för nästa steg.

Vi provade att hålla scoutmöten på distans i våras, och det gick någorlunda bra. Därför ser vi att den bästa lösningen för den här terminens tre sista möten är att hålla distansmöten igen. De två kommande mötena kommer att hållas patrullvis (patrullerna är mindre grupper inom avdelningen, era barn vet vilken patrull de är med i :) ), medan det sista blir gemensamt för hela avdelningen.

Mötesschema

26 november och 3 december: Patrullvis möten med spel, lek, och annat kul på distans. Vi träffar våra patrullkompisar online, spelar spel, och har roligt. Om man vill förbereda sig kan man installera spelen Among Us och Minecraft. Ni behöver inte betala för några prenumerationer/konton eller liknande, vi förbereder så det fungerar för de som inte har dem ändå. Däremot är det bra om själva programmen är installerade i datorn/telefonen/apparaten.

10 december (eftermiddag till 21:00): Hela Örby Bakar Pepparkakshus. Det här mötet blir också årets terminsavslutning för avdelningen.

Varje deltagare får ett paket med färdig pepparkaksdeg, dekorationsmaterial, och lite instruktioner. Sedan bygger alla var sitt pepparkakshus (eller ”hus”) hemma i sitt eget kök. Vi har ett gemensamt videomöte så alla som vill kan ha sina kompisar med under hela bak-och-bygg-tiden, och i slutet av mötet avgör juryn vilka som vunnit i olika kategorier.

Det här mötet kan också bli längre. Den som vill kan såklart börja planera och bygga sitt hus redan när paketet med instruktionerna kommer, och på själva byggdagen öppnar vi videomötet för drop-in vid 16-tiden och avslutar med jurybedömning som är klar vid 21.

Schema:

16: Drop-in i videomötet öppnar

20:20: Allas hus ska vara klara – ta tre bilder och skicka i sms-gruppen.

20:40: Vinstceremoni

21:00: Slut

Tekniska detaljer

Vi kommer att använda samma mötestjänst som förra gången, Jitsi meet. Det går att delta antingen via dator eller med en telefon/surfplatta, men särskilt för de första två mötena rekommenderar vi de som kan att ansluta via dator. Erfarenheten säger att det blir enklare så.

I datorn behöver inget installeras: följ länkarna i en någorlunda modern webbläsare och det ska fungera.

För telefoner och surfplattor finns appar: följ en av länkarna så tipsar webbsidan automatiskt om att installera en app.

 

Möteslänkar

De två första mötena ses vi patrullvis:

Gripen: https://meet.jit.si/gripen%C3%B6rby

Pandan: https://meet.jit.si/pandan%C3%B6rby

Ugglan: https://meet.jit.si/ugglan%C3%B6rby

Det sista mötet är gemensamt för hela avdelningen: https://meet.jit.si/hela%C3%B6rbybakarpepparkakshus

Scoutkårens epost: info@orbyscoutkar.se
Besöksadress: Kärnbovägen 6, 125 40 Älvsjö