Information för medlemmar i Örby scoutkår

  1. Märken
  2. Scoutdräkt
  3. Försäkring
  4. Terminsavgift

Märken

När du och din patrull lärt er något nytt, genomfört något stort, eller deltagit i ett läger får ni märken att sy fast på er scoutdräkt. Hur de ska placeras ser du nedan. Om du vill veta vilka märken som finns kan du läsa mer här eller be din ledare om en broschyr.

Scoutdräkt

Scouter bär av tradition scoutdräkt, som i Sverige består av scouthalsduk tillsammans med t-shirt, pikétröja, eller scoutskjorta. Örby scoutkår har en egen halsduk i gult, grönt, och brunt som du kan köpa i kårlokalen för 80 kronor. Tröja eller skjorta kan beställas från Scouternas webshop.

Scoutdräkten kan också köpas från Stockholms scoutdistrikt på Fridhemsgatan 8, läs mer på:deras hemsida.

Scoutplagg från Scoutshoppen

Skjorta

Långärmad skjorta i 100% bomull. Påsydd hängare bak i nacken, dekorknappar. Skjortan levereras i en praktisk packpåse

Skjorta

Scoutskjortorna görs i Indien, av 100% Fairtrade- och GOTS-licensierad ekologisk bomull. Under våra produktioner betalar vi livslöner.

T Shirt 1

Sommar som vinter, under, över eller mittemellan. Det finns alltid ett tillfälle att bära t-shirt och en t-shirt för varje tillfälle. Tillsammans med scouthalsduk är scout t-shirten korrekt scoutdräkt.

Regnbågstshirt

Rengbågs-tshirt – mångfald med Scouterna!

Favorit i repris!

Försäkring

Alla som deltar i scoutkårens verksamhet är försäkrade genom våra moderorganisationer, Scouterna och KFUM Sverige. För mer information om vad försäkringarna täcker och vad du behöver göra om något har hänt, se information från Scouterna och KFUM. Scouternas försäkringar gäller även när du deltar i verksamhet som ordnas av andra scoutkårer, scoutdistrikt, eller av Scouterna på riksnivå, och KFUMs när du deltar i verksamhet som ordnas av andra föreningar i KFUM eller av KFUM Sverige.

Terminsavgift

Avgiften för att vara medlem i Örby Scoutkår och delta i verksamheten under en termin är 640 kronor. Nya medlemmar kan prova på upp till tre tillfällen och sedan bestämma om scouting är något att fortsätta med eller inte. Avgiften betalas till riksorganisationen Scouterna, de skickar ut en faktura en gång per termin (oftast i mars och oktober).

Om du ska betala för en hajk eller ett läger, följ anvisningar från scoutens ledare eller den som arrangerar aktiviteten. Scoutkårens plusgirokonto är 55 80 12-1, och vårt Swishnummer är 123

Scoutkårens epost: info@orbyscoutkar.se
Besöksadress: Kärnbovägen 6, 125 40 Älvsjö