• Scoutverksamhet

Äventyrarscout i Örby

Äventyrarscout är du när du är mellan 12 och 14 år gammal, eller ungefär från sexan till åttan i skolan. På äventyrarna är du själv med och bestämmer vad du och din patrull ska göra. Du får lära dig mycket nya spännande saker som du direkt får använda på riktigt tillsammans med nya och gamla kompisar.

På äventyraravdelningen i Örby är vi just nu tre patruller, Pandan, Gripen, och Ugglan, som träffas tillsammans varje torsdagkväll 18:30 till 20:30. Vi har ofta aktiviteter på helger och andra tider också – se listan nedan och missa inte att anmäla dig!

Kontaktuppgifter

Är du redan med på äventyrarna är absolut säkraste sättet att få snabbt svar på din fråga att använda sms-gruppen. Vill du inte det, kan du eller din vårdnadshavare skicka mail till Johan eller till aventyrarna@orbyscoutkar.se.

Vill du börja i Scouterna? Är du mellan 12 och 14, på ett ungefär? I så fall är du välkommen att besöka oss en torsdagkväll i vår lokal på Kärnbovägen 6 i Örby. Om du vill höra av dig i förväg, skicka ett mail eller fyll i vår intresseanmälan.

Sagan om Ringen

Den här terminen har vi Sagan om Ringen-tema.

 

Kommande aktiviteter

Sy din egen mantel

Varje hobbit behöver en mantel! Efter påsk, när vi verkligen ger oss ut på äventyr, behöver vi var sin mantel. Därför föreslår vi att alla börjar sy sin mantel redan nu.

På påsklovet kan de som vill träffas och sy klart sina mantlar (om det går med tanke på corona, som vanligt och såklart – annars försöker vi ”träffas” och sy klart istället).

Här finns instruktioner för hur du kan sy din mantel

Terminsplanering

Vi träffas på torsdagar 19-21. I början av terminen träffas vi helt på distans via Google Meet, längre fram kommer vi att börja med aktiviteter i scoutlokalen igen.

Patrullmöten mars-april

Torsdagen den 25 mars är det enligt terminsplaneringen dags för terminens första scoutmöte när vi ses i Örby för att grilla korv.

Vi kommer inte att träffas med hela avdelningen utan patrullvis på tre olika platser. Vi träffas klockan 19 som vanligt, och är klara vid 21.

– Patrull Gripen träffas på Utkiksberget (vid Järnavägen i Örby)
– Patrull Pandan träffas i Årdalaparken.
– Patrull Ugglan träffas vid scoutlokalen.

Under kvällen grillar vi korv – hör av er om ni behöver någon specialkost!

Vi har också upptäckt ett fel i vårt terminsprogram – det står att vi har påsklovsuppehåll den 1/4 men vanligt möte den 8/4. Det ska vara tvärtom – den 1 har vi möte som vanligt, men den 8 blir det lov-uppehåll.

1, 15, och 22 april har vi också möten patrullvis.

1/4 Gripen är i scoutlokalen, Pandan och Ugglan är i Älvsjöskogen (samling på Älvsjö gamla IP)

15/4 Pandan är i scoutlokalen, Gripen och Ugglan är i Älvsjöskogen (samling på Älvsjö gamla IP)

22/4 Ugglan är i scoutlokalen, Gripen och Pandan är i Älvsjöskogen (samling på Älvsjö gamla IP)

Skriv ut

Vill du ladda ner och skriva ut hela terminsplaneringen finns den här.

Större aktiviteter

Inga Evenemang

Scoutkårens epost: info@orbyscoutkar.se
Besöksadress: Kärnbovägen 6, 125 40 Älvsjö