Örbyscouter hjälpte forskning

För några veckor sedan hade både spårarscouter, upptäckarscouter, och äventyrarscouter besök av Martin från Forskarfredag. Martin jobbar med projektet Stjärnförsöket, där barn och ungdomar i hela Sverige hjälper astronomer vid Lunds Universitet att mäta ljusföroreningar med en ny metod.

Nu börjar scouterna igen!

Veckan som kommer (14-17 januari) börjar vi vårterminen i Örby Scoutkår! Ni som har varit med tidigare börjar med att gå på ett möte samma tid och samma dag som ni hade förra terminen. Det innebär, för första veckan, att, …

…spårarscouter (2010-2011) träffas på måndag

…spårarscouter (2009) träffas på onsdag

Packa till kanothajk?

Äventyraravdelningen ska på kanothajk nästa helg, och jag har (som vanligt) glömt skriva en packlista. Frågorna började trilla in såhär dagen före sista anmälningsdagen, och jag tänkte glatt att “det är inga problem, jag tar den från förra året!”. Gissa vad? Jag glömde skriva en då också.

Åk på Skogs-OS med Örby Scoutkår!

Den 10-13 maj anordnar vi Skogs-OS på Lovön, precis väster om Stockholm i Mälaren. Alla kårens scouter, nya och gamla, är välkomna. Vi kommer att tävla i backhoppning (i någon form), skogsfotboll (kaotisk) och kanske någon form av maraton. Vi har beställt vackert väder och vågar lova att det blir mycket trevligt!

Nobelhajk 28-30 november!

Helgen den 28:e till 30 November kommer årets Nobelhajk att gå av stapeln. Det bjuds på roliga aktiviteter, lägerbålsmys och självfallet en spektakulär tre-rättersmiddag i ren Nobelprisanda på lördags kvällen.

Vi startar helgen vid Scoutlokalen kl 19:00 på fredagen för utfärd till stugan och avslutar helgen på samma plats vid kl 16:00. Det kommer att ätas gott hela helgen men fredagen kommer endast bjuda på lättare kvällsmål så det heta tipset för kvällen är att dinera innan du beger dig ut på äventyr.

Det händer saker i vår vänkår i England!

I helgen hände det en hel del hos våran vänkår i England, som blev omskrivna i en lokal tidning. De fick besök av Bear Grylls, känd från TV som överlevare och heders scout. Han flög in med helikopter under en fotbollsmatch mellan olika scoutkårer för att träffa scouterna och andra som var där.

Samtidigt försöker Epsomkåren att samla in pengar för att kunna resa till Tanzania i sommar. För att locka till sig folk klädde en av ledarna ut sig till en giraff medans scouterna packade matvaror.

Scoutkårens epost: info@orbyscoutkar.se
Besöksadress: Kärnbovägen 6, 125 40 Älvsjö